Ruiterfysio

Over

Mij

Welkom bij de Ruiterfysio, waar passie voor paarden, topsport, en persoonlijke gezondheid samenkomen. Ontdek hier het verhaal achter mijn praktijk, gedreven door ervaring, expertise en toewijding.

Van Paardrijden tot

Behandelkamer

Bij de Ruiterfysio komt mijn unieke combinatie van topruiter en ervaren fysiotherapeut samen. Sinds 1986 werk ik als zelfstandig fysiotherapeut, met een voorkeur voor patiënten die streven naar excellentie op sportief gebied. Naast fysiotherapeut ben ik ook gediplomeerd acupuncturiste, en pas ik met succes Medical Taping en Applied Kinesiology toe, met specialisaties in bekken, rug en schoudergordel.

Als internationaal enduranceruiter begrijp ik de symbiose tussen ruiter en paard.

- Jannet van Wijk

Professionele Fysio voor Ruiters

Ruiterfyso is dé praktijk voor fysiotherapie gespecialiseerd in klachten die het paardrijden beïnvloeden. Mijn expertise komt voort uit zowel specifieke behandelkennis als persoonlijke ervaring in de internationale top van de paardensport. Mijn missie is duidelijk: belemmeringen wegnemen, bijdragen aan een gezonder lichaam en optimale sportprestaties mogelijk maken.

Samen met veterinairen, chiropractoren, osteopaten, dierfysiotherapeuten en instructeurs streven we naar optimale prestaties. Mijn taak hierin is het optimaal ondersteunen van de ruiter.Professionaliteit, integriteit, en vertrouwelijkheid staan centraal in mijn benadering. Mijn doel is eenvoudig: beschouwd worden als de beste therapeut voor ruiters in Nederland, die klachten effectief verhelpt en zichtbaar bijdraagt aan prestatieverbetering.

 

Mijn Reis van Lokale Wedstrijden tot Wereldpodia

Al sinds 1989 ben ik actief in de endurancesport, een reis die me leidde naar Europese en Wereldkampioenschappen en de Wereldruiterspelen. Op de foto’s schitteren enkele van mijn metgezellen: Malou, Shenmen, Kareilha Star, Latino, Zaira Star, Venuschka Khan, Tout d’Alou en Ainhoa Rayon d’Or.

Mijn Methoden

Duik dieper in mijn verhaal door op de logo’s hieronder te klikken en ontdek meer over mijn voortdurende ontwikkeling.

In mijn ruim drie decennia als zelfstandig fysiotherapeut heb ik een rijke ervaring opgebouwd in het behandelen van diverse klachten met een focus op het herstellen van optimale bewegingsvrijheid. Mijn toewijding aan jouw welzijn wordt ondersteund door een reeks specialisaties die mijn benadering uniek maken.

Quantum Alignment Technique (QAT) is een methode om de cellen en weefsels in het kwantumveld, de matrix, uit te lijnen, zodat ze de vibratiepatronen ontvangen die nodig zijn voor het herstellen van de gezondheid.

Met Applied Kinesiology voeg ik een krachtig diagnostisch instrument toe aan mijn toolkit. Door middel van spiertesten kan ik onevenwichtigheden in het lichaam identificeren en op basis daarvan gepersonaliseerde behandelplannen ontwikkelen om jouw gezondheid te bevorderen.

Medical Taping gebruik ik als aanvulling aan in mijn behandelingen. Deze methode biedt doeltreffende ondersteuning aan spieren en gewrichten, wat resulteert in verbeterde stabiliteit en versneld herstel.

Het Mulligan Concept vormt een integraal onderdeel van mijn benadering. Hiermee pas ik mobilisatietechnieken toe om de functie van gewrichten te verbeteren, wat resulteert in een soepeler bewegingsbereik en verlichting van ongemakken. Deze combinatie van certificaten staat garant voor een holistische benadering, waarbij ik jou als individu centraal stel en werk aan een duurzaam herstel.